De Kleine Lippe

Boerderijcamping "De kleine Lippe" is gesticht in 1762

De boerderij heeft zijn naam te danken aan de bezittingen van landgoedeigenaar Groot Lipman. Van oudsher komt de naam Groot Lipman veel voor in de omgeving. Enkele boerderijnamen in de directe omgeving zijn Groot Meilink, het Klooster maar ook De Grote Lippe en De Kleine Lippe. In de omgeving is de stijl van de boerderij direct te herkennen met de stijl van de boerderijen in de omgeving.

De camping is gelegen in het midden van Salland, nabij de stad Deventer aan de IJssel. De boerderij heeft vele gedaante wisselingen gemaakt. Zo heeft het jaren gediend als gemengd bedrijf met koeien en varkens. In 1997 is het bedrijf gestaakt. Hobbymatig zijn er nog diverse dieren aanwezig, zoals kippen en geiten. In 2010 zijn de stallen gesaneerd en is het campingterrein volledig heringericht. De typisch Sallandse boerderij met een groot voorhuis is volledig gerenoveerd en de dochter van de boer is bij in de oorspronkelijke boerderij komen wonen.

Vandaag de dag biedt de camping recreatiemogelijkheden voor 20 caravans/tenten en heeft het een grote accommodatieruimte die voor diverse gelegenheden gebruikt kunnen worden (familieweekenden).