De Kleine Lippe

DEVENTER

Het Deventer van nu is een dynamische stad. Met een sterk historisch fundament en omsloten door een uniek landelijk gebied. De stad Deventer en de dorpen Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen vormen de gemeente Deventer. De Hanzestad Deventer ligt op 15 minuten fietsafstand van boederijcamping “De Kleine Lippe”. Deventer beschikt over een aantal grote evenementen zoals Deventer op Stelten, boekenmarkt, Dickens festijn enz.

Buurtdorpen zoals Wijhe, Holten, Olst en Raalte liggen eveneens op fietsafstand. Vanaf de camping heeft u ’n uitgebreid wandelgebied en kunt u vele fietsroutes oppakken.

Deventer (Nedersaksisch: Dèv’nter/Daeventer en in lokaal dialect: Dèmpter) is een stad, gemeente en oude Hanzestad in het oosten van Nederland en in het zuidwesten van de provincie Overijssel. De stad is gelegen aan de IJssel. In het zuidwesten van de gemeente mondt de Schipbeek uit in de IJssel. Met 98.604 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS), is Deventer de derde gemeente van Overijssel en de op één na grootste gemeente van Salland.