De Kleine Lippe

Sallandse Heuvelrug & Aspergeland

Salland is het land van landgoederen. De Sallandse Heuvelrug het coulissenlandschap telkens opnieuw schitterende buitenplaatsen, kastelen en boerderijen.

Daarnaast zijn er tal van streekwinkeltjes aanwezig en kan je in de lente en zomer genieten van heerlijke asperges.

Fietsen over het platteland, met boeren op de trekker, fraaie boerderijen, koeien en schapen in de wei, landwinkels met streekproducten en Rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied. Cultuur beleven langs de Sallandse landgoederen, deelnemen aan de Kunstfietsroute in Okkenbroek of de Theaterfietstocht in Olst en Wijhe, of per fiets de prachtige monumentale stad Deventer aan de IJssel verkennen. Culinair genieten op de fiets met een Asperge arrangement of een “Happen en Trappen“ arrangement bij de Hellendoornse Horeca. Langs kinderboerderijen of een pannenkoekenroute: Salland is genieten op de fiets voor jong en oud. SVR camping “De Kleine Lippe”, daar moet u zijn!

Salland is een landstreek die gedomineerd wordt door landbouw en veeteelt. Er zijn veel landgoederen te vinden met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen. De voor het IJsseldal karakteristieke weteringen werden al in de Middeleeuwen gegraven omdat door stroomruggen en bedijking het water uit het gebied, dat voor een deel van de Sallandse heuvelrug afkomstig was, niet meer vrij naar de rivier kon wegstromen. In het oosten zijn grote 19e-eeuwse ontginningen van woeste gronden. Elders is vaak sprake van een kleinschalig coulisselandschap. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een bijzonder recreatie- en natuurgebied waar het in Nederland ernstig bedreigde korhoen nog voorkomt. (www.wikipedia.org)

Aanbevelingen
restaurants

http://www.sallandseheuvelrug.nl/
https://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/
https://www.deventerkoekwinkel.nl/